Marta Pruna

Taller SCULPTURA Marta Pruna
Finca les Pedres - 25460 - Spain
Cervià de les Garrigues - Lleida
Mob. +34 / 616 87 01 78

Mirada
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Somriure, Projecte Institut d'Estudis Il·lerdencs

Projecte de 120 unitats

imatge Works05 num 52La finalitat d'aquest projecte es copsar la tensió en la sala i fora d´ ella. També contagiar el somriure, amb el desencaixonament de l'obertura.

Dues caixes de fusta, blanca, iguals.

Una primera caixa que roman tancada. .. La estructura estarà oberta per la part superior, per on entrarà la llum, en una sala fosca on la llum prové casi de la caixa...Al mirar l'interior buit, només se sentiran unes rialles que seran rialles de nens que esclaten a riure, amb tota la llibertat que ho permet la infantesa, la innocència, l'espectador se sentirà contagiat, i inevitablement, farà un somriure, perquè reconeixerà en ell aquesta part que tenim que hem de desenvolupar i renovar i quan som grans, per airejar l´esperit.

La segona caixa: El visitant busca una porta però només troba una obertura, una escletxa, una petita fissura per mirar l'interior,sense cortines arriba de sobte un munt de somriures, sense preparació de cortines , d'entrades, de passadissos , d'espais per preparar-se, entra directament per la retina...i son els ulls que hauran de seguir l'impacta de tants somriures.

Una construcció amb escales a l'interior i 8 fileres amb 15 caps que somriuen i que només tenen pintada la boca. Una sèrie de 120 caps –Crec que provoco tensió, aquest frec, aquest fricció que se sent quant una persona et somriu, aquesta resposta immediata en la ductilitat- flexibilitat- dubtosa d'una resposta que manté la meva obertura tremolosa, una contesta que de nou és una fissura plena de tensió per l'emoció, tibantor vital .El material encara no està definit,possiblement pedra artificial. Cerco que sigui un material sostenible, perquè som tots que fem el món, s'ha de pensar en el millor per generacions futures.

El fregament propi és part de la felicitat que provoca un somriure transparent, una energia plena de coherència, la connexió, el contacte amb moviment entre la part superior i inferior, una relliscada agradable. Capturem al mon- sobretot a la gent que arriba en interès de la inauguració, podrà formar part del somriure d'un arxiu de somriures conformat lliurement pel món interessat en aquests elementals aspectes que esmento.

-2011-